De Creatieve Broedplaats is het bruisende centrum voor starters en doorgroeiers binnen de creatieve industrie in Hoorn en omgeving, waarbij creatieve ondernemers onderling profiteren van elkaars kennis, kunde en netwerk. ICT-ers hebben ontwerpers nodig voor interaction design en omgekeerd.

Om u als Starter meer beeld te geven van wat de creatieve broedplaats inhoudt, hebben wij Jolande Gosman geïnterviewd. Jolande heeft haar eigen webshop waar ze zelfgemaakte kussens en lampenkappen verkoopt. Het bijzondere hieraan is dat ze alleen gebruik maakt van originele stoffen uit de jaren ‘60 en ‘70.

Wat doet uw bedrijf?

Funky Stuff Design levert voornamelijk sierkussens en lampenkappen, handgemaakt van vintage stoffen met fantastische dessins en kleuren. De kussens worden soms ook gecombineerd met oude borduurwerkjes. Daarnaast maken wij van diezelfde stoffen ook wanddecoraties en knopen. Ook zijn wij altijd op zoek naar bijzondere materialen, om daar weer iets nieuws van te creëren.

 Hoe bent u bij de Creatieve broedplaatsenhoorn terecht gekomen?

Toen wij wisten dat we privé naar Hoorn gingen verhuizen, zijn we via internet bij de Creatieve Broedplaatsen Hoorn terecht gekomen. Toen het ook nog bij ons om de hoek bleek te zijn, was de keuze snel gemaakt!

 Waarom heeft u zich aangemeld voor de creatieve broedplaatsen Hoorn?

In onze vorige woonplaats (Haarlem), hadden we ook een atelier in een creatief verzamelgebouw. En dat beviel zo goed, dat we dat in Hoorn ook wilden. Het is zo fijn, om te kunnen sparren met andere creatievelingen. En dat hoeft niet altijd op je eigen werkterrein te zijn. Bovendien is het heerlijk om zowel te wonen als te werken in de binnenstad.

 Wat vindt u de lastigste momenten als ondernemer? Hoe bent u geholpen door creatieve broedplaatsen Hoorn?

Lastige momenten zijn natuurlijk de periodes dat er weinig opdrachten binnen komen. Maar ook als je creatief even vastloopt. Dan is het fijn, als je even naar een ander toe kan lopen en zijn/haar mening kan vragen. Een klein gesprekje kan al verheldering geven en je weer op gang brengen.

 Wat vindt u het mooiste aan ondernemen? Waar geniet u van? 

Het mooiste van ondernemen is natuurlijk de vrijheid om het werk te kunnen doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Dat is waar ik iedere keer weer van geniet.

 Wat is, volgens u, de belangrijkste succesfactor van uw bedrijf?

De belangrijkste succesfactor van Funky Stuff Design is dat wij gespecialiseerd zijn in iets wat niet meer nieuw te verkrijgen is. Originele stoffen, die al 40 jaar op de plank of op zolder liggen, krijgen bij ons een nieuwe bestemming. Die zowel in een vintage, retro als modern interieur een stijlvolle toevoeging zijn.

Wat kan de Creatieve broedplaatsen Hoorn voor startend ondernemers doen?

Voor startende ondernemers is de Creatieve Broedplaatsen Hoorn een mooie  opstap naar een eigen bedrijf. Een zeer inspirerende omgeving, die daarnaast ook nog betaalbaar is.

Zou u het aanbevelen aan een andere startende ondernemer?

Creatieve Broedplaatsen Hoorn is zeker aan te bevelen voor startende ondernemers, omdat je hier gebruik kunt maken van de kennis van andere ondernemers. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent!

Welke voordelen heeft de creatieve broedplaats voor je netwerk?

Ook al kun je bij de andere ondernemers niet vinden wat je zoekt, zij hebben ook weer een netwerk achter zich die je misschien weer verder kunnen helpen.

Wat zijn je ervaringen met de andere ondernemers in de creatieve broedplaatsen Hoorn?

Mijn ervaring is, dat ik heerlijk alleen kan werken in de Creatieve Broedplaats Hoorn. Maar als ik iemand nodig heb om even van gedachten te wisselen, dan is hij/zij binnen handbereik.

 

 

Wilt u meer informatie over de creatieve broedplaats?

Ga dan naar http://www.creatievebroedplaatsenhoorn.nl/.

Wilt u meer informatie over Funky Stuff Design  en wat hij voor u kan betekenen?

Kijk dan snel op haar website: Funky Stuff Design