Laat zien dat je vertrouwen verdient

‘Ze zien me aankomen!’

Het is best spannend om jezelf te naar voren te schuiven als dé expert in je vak. Reclame maken voor jezelf is iets wat Nederlanders niet graag doen: wij houden niet van opgeblazen ego’s. Wat je verkoopt (een product of dienst) moet dus wel iets zijn waar je helemaal achter kunt staan! Doe dat dan ook! Draag dat uit! Laat zien dat je vertrouwen hebt in je kunsten en je producten.

Kies de vorm van presentatie die daarbij past. Voor sommigen is dat adverteren, maar er zijn zoveel andere vormen. Internet is een geweldige nieuwe manier om via je vrienden van vrienden aandacht te vragen voor je onderneming. En blijf vertellen wat je doet, maak contact. Wat is er leuker dan iemand te horen vertellen die plezier heeft in z’n werk? Dat is echt niet brutaal of onbescheiden. Door jezelf en je bedrijf klein te maken zeg je eigenlijk: ‘ik verdien jouw respect niet’.

‘Ze zien me aankomen!’

‘Eén van de moeilijkste dingen die ik geleerd heb, is contact te maken met je concurrent. Dat zijn mensen met dezelfde passie als ik, die (bijna) hetzelfde verkopen en die dezelfde soort klanten zoeken als ik. Ze zien me aankomen!

Ik had een zetje nodig, maar wat wás dat leuk en leerzaam! Wat bleek, ik ontmoette mensen die graag hun passie wilden delen met iemand die echt geïnteresseerd was. Ze vertelden graag over hun successen, vertelden openhartig over hun valkuilen en gaven ongevraagd tips mee. Ze waren nieuwsgierig naar mijn verhaal en wilden weten waarom ik juist met hén contact zocht. Schoorvoetend zei ik: ‘nou, misschien kunnen we elkaar helpen om de klanten nog beter van dienst te zijn?’ Dát lukt na tien jaar ondernemen nog niet echt, maar we zien elkaar tenminste niet als bedreiging. Sindsdien zoek ik elk jaar opnieuw contact met een aantal ‘nieuwe concurrenten’. Het zijn altijd inspirerende ontmoetingen.’